Brokoli Hakkında Her Şey

Anne Tavuk minik civcivlerine lezzetli mi lezzetli yemekler hazırlamıştır. Sulu sulu solucanlar, çıtır çıtır mısırlar ve yanında brokoli..

Brokoli yemek istemeyen minik civcivlere anne tavuk brokoliyi yemezlerse brokolinin mide partisine gidemeyeceğinden bahseder. Mide partisini ilk defa duyan civcivler çok şaşırır. Anne tavuk, mide partisinde büyük bir kutlama yapıldığını ve herkesin bu partiye katılmak istediğini söyler.

Ayrıca bu partiye katılmak için brokolinin çok çalıştığını anlatmaya başlar. Onun; çiftçinin en iyi tohumları arasına girdiğini, çiftçinin toprağa onu ektiğini büyümeye başladığını ve büyürken yağmura, rüzgara, soğuğa ve güneşe dayandığından bahseder. Hatta yapraklarını beyaz beyaz lekeleyen mantarlardan, kelebeklerden, sineklerden ve kuşlardan bahseder.

Bunları duyan civcivler çok etkilenirler. Brokolinin bu kadar emek gösterip geldiğini bilmediklerini söyleyip bir lokmada brokoliyi yiyiverirler.

Yayınevi: Doğan Egmont

Yazar:  Pillar Serrano – Agnese Baruzzi

Yayın Tarihi : 2019

Sayfa Sayısı: 36

Fiyatı: 18-28TL

Kitap Hakkında:

Bazı sebzeleri 2-3 yaşlarındaki çocuklara alıştırmanın zor olduğu dönemler için hazırlanmış bir kitaptır. Kitap hem çocuklara özellikle brokoliyi sevdirmeye çalışırken hem de bir tohumun hangi aşamalardan geçtiğini de detaylı ve eğlenceli resimleriyle anlatmaktadır. Kitabın sonunda brokoliden sonra karnabahar almaya giden anne tavuktan bahsederek sadece brokoliyi değil tüm sebzelerin mide partisinde bir araya gelmek isteyeceğinden bahsetmektedir.

Çocukların okurken eğleneceği bir kitaptır. Sebze yemek istemeyen minikler bile onları mide partisine göndermek için yemek isteyeceklerdir.

“Brokoli Hakkında Her Şey”kitabını satın alabileceğiniz site önerilerimiz

Sizler için araştırıp seçtiğimiz linklere hızlıca ulaşabilmeniz için aşağıdaki marka logolarının üzerine tıklayabilirsiniz.

Yorum bırakın